Presentaties ouders 2013

Droom even weg bij de verhalen en beelden van bijzondere bestemmingen die je zou kunnen bezoeken met je gezin. Onderstaande presentaties werden gehouden op de VRMK-beurs van 2013.

11.00 uur – Op reis met een baby – Stijn van Langen
11.30 uur – Rondreis Thailand – Corinne Moors / Mooi Vakanties
12.00 uur – Op reis met een groot gezin – door Saskia van Daalen.
12.30 uur – Proeverij met Riksjakids – door Leonie en Mariska
13.00 uur – Luna & Sil: samen door Azië – Dimsum / www.reizen-met-gezin.nl
13.30 uur – Reizen met een missie – Nicolien Reith
14.00 uur – Onderwijs op reis – Jeanine Andriol-Nieuwenhuis / www.wereldschool.nl
15.00 uur – Op safari met kids! – Martijn Kok / Sawadee Familieavontuur
15.30 uur – Met de kids naar Midden-Amerika – Jeroen Bruil / SNP Natuurreizen
16.00 uur – Zelf regelen? Voordelen en valkuilen – Hans Damen / www.reisfamilie.nl

11. 00 uur. Op reis met een baby – Stijn van Langen

Stijn en Ellen trokken al, voor ze kinderen kregen, de wereld over. Ze zegden baan en huurhuis op en reisden door Azië, Oceanië en Zuid Amerika. ‘In 2009 kregen we Teun. Geen reden om te stoppen met reizen, vonden wij. Integendeel! In 2010, 2011 en 2012 pakten we al onze lichtgewicht reisspullen weer in en gingen we met z’n drieën naar Amerika, Andalusië, Griekenland, Spanje, Tenerife, Zuid-Afrika en Cuba. En met succes, Teun is een geboren reiziger! In september 2012 is Tessel geboren. In 2013 hebben we haar reizigerslust uitgetest in IJsland. Ze is cum laude geslaagd! In september 2013 gaan we nog naar Gozo en in 2014 staan Curaçao en Amerika op de planning.’

11.30 uur – Rondreis Thailand – Corinne Moors / Mooi Vakanties

Hanneke Janssen en Corinne Moors, eigenaars van Mooi Vakanties: ‘Uit eigen ervaring weten we dat het maken van verre reizen met kinderen erg leuk is. Er is veel mogelijk, maar wel rekening houdend met de wensen van zowel ouders als kinderen. Niet te lange reisafstanden, kindvriendelijke hotels en tijd om te spelen en te zwemmen. Wij stellen graag uw ideale gezinsvakantie samen.’

12.00 uur – Op reis met een groot gezin – door Saskia van Daalen

De energie spat van dit gezin af. Saskia, kinderarts en Corné, huisarts trokken met hun vijf zoons, vier maanden door Zuidoost Azië. Nog maar net thuis van die heerlijke lange reis boekten ze hun zomervakantie 2013 naar Tanzania. Daar speurden Teun (10), Rens (8), Wout (7), Guus (5) en Joep (2) met nog twee andere gezinnen naar de Big Five.

12.30 uur – Proeverij met Riksjakids – Leonie en Mariska

‘De meeste medewerkers van Riksja hebben zelf ook kinderen. Net als andere ouders ontdekten we dat ver reizen met kinderen niet alleen verantwoord is, maar ook erg leuk. Kinderen laten je als ouder op een onbevangen manier naar de wereld kijken. Door onze reiservaring met (kleine) kinderen weten we als kids reisspecialist welke zaken belangrijk zijn en begrijpen waar een reis aan moet voldoen. Tijdens deze presentatie vertellen we op een interactieve manier over onze eigen reiservaringen en laten je letterlijk en figuurlijk proeven van Riksjakids met exotische hapjes.’

13.00 uur – Luna & Sil: samen door Azië – Dimsum Reizen / www.reizen-met-gezin.nl

Christel van Bree en Wim van Ginkel zijn de eigenaars van Dimsum reizen én de ouders van Luna en Sil. Deze twee rollen weten ze goed te combineren, vooral in de zomer want elk jaar maken ze met hun kinderen een reis door Azië. Tijdens deze presentatie vertellen ze over de bestemmingen in Azië die geschikt zijn voor kinderen. En natuurlijk hebben ze die zelf ook bezocht!

13.30 uur – Reizen met een missie – Nicolien Reith

In de afgelopen twee jaar zamelden Noor en Anna geld in voor de Orang-oetans op Kalimantan (Indonesisch Borneo). Deze zomer trokken ze samen met hun (alleenstaande) moeder Nicolien naar die bestemming (én Thailand & Maleisisch Borneo) om eindelijk het geld te overhandigen. Tijdens de presentatie vertelt Nicolien over het alleen reizen met kinderen, en over het reizen met een missie.

14.00 uur – Onderwijs op reis – Jeanine Andriol / www.wereldschool.nl

Wie droomt er niet van? Zo’n heerlijk lange reis van maanden waarin je alle tijd hebt voor je gezin. Waar de tijd geen rol speelt en je je kinderen kennis kunt laten maken met prachtige natuur en bijzondere culturen. Wat houdt je nog tegen? Het onderwijs voor je leerplichtige kinderen misschien? De Wereldschool heeft antwoord op al je vragen over dit onderwerp.

15.00 uur – Op safari! – Martijn Kok / Sawadee Familieavontuur

Leeuwen en neushoorns, buffels, luipaarden, leeuwen en olifanten. Kinderen vinden het geweldig om in Afrika naar de Big Five in het wild te speuren. Leen Menken heeft mooie verhalen voor jullie in petto over de safari reizen van Sawadee Familiavontuur.

‘Speciaal voor avontuurlijke ouders met kinderen bieden wij actieve reizen naar bijzondere bestemmingen wereldwijd! Bij deze reizen er is voldoende rekening gehouden met de behoeftes en interesses van zowel de ouders als de kinderen. Ga met Familieavontuur op reis en kom terug met onvergetelijke herinneringen aan de natuur, de cultuur, de mensen en het avontuur.’

15.30 uur – Met de kids naar Midden-Amerika – Jeroen Bruil / SNP Travelkids

Jeroen Bruil van SNP Natuurreizen laat zien hoe leuk het is om met kids te reizen in Midden-Amerika. Van de groene jungles en exotische palmenstranden in Costa Rica tot de ultieme zwemparadijzen Cuba en Panama. Of je nu in een groep op pad wilt of liever individueel: SNP zorgt ervoor dat alles perfect georganiseerd wordt. Avontuur voor het hele gezin!

16.00 uur – Zelf regelen? Voordelen en valkuilen – Hans Damen / www.reisfamilie.nl

Als afsluiting van de dag leidt Hans Damen een interactieve workshop over de voor- en nadelen van zelfstandig – en georganiseerd reizen. Jullie inbreng is daarbij onmisbaar.
Hans is een zeer ervaren reiziger en op ons forum actief lid die elke ouder met vragen of ideeën over een verre reis te hulp schiet. Zijn motto: ‘Perfect Preparation Prevents Poor Performance’. Een ander motto van hem, en minstens zo belangrijk: ‘Laat je niet gek maken!’. Met echtgenote Mirjam en hun kinderen Frank en Marit vormt hij samen de Reisfamilie. Met een verdiende hoofdletter, want gevieren trokken ze al door India, Thailand, Indonesië, Maleisië en Sri Lanka.